3 SEO блога които трябва да следиш през 2013

Надявам се, че всеки един от Вас приятели е чувал за абривиатурата SEO – оптимизация на сайт за търсачки. В интернет е пълно с информация – форуми, блогове, сайтове на фирми, предлагащи SEO услуги. В тази публикация няма да се спирам и да Ви обеснявам какво е SEO, а ще Ви дам идеи да следите моите 3 любими SEO блога. Информацията, която се пише там е свежа и полезна и няма нищо общо с техниките на оптимизация от преди няколко години.

Не се познавам лично с нито един от тримата блогъри, но ще напиша какво знам за тях и за техните блогове.

SEO блог на Теодор Захариев

Теодор пише изключително качествени статии. Дълги, с добре стилизиран текст и адски полезни. Работи в Студио Кипо – студио за уеб дизайн. Блогът му е сравнително нов, но без съмнение вече е един от водещите в България. Наскоро публикува една статия, която просто ме изкърти, а именно за основите на SEO оптимизацията. Друга също толкова полезна публикация е кои са 20-те грешки при SEO оптимизация на нов сайт.

SEO блог на Андрей Димитров

Блог на Андрей Димитров. Има свои лични виждания за SEO и в блога си споделя само неща от личен опит, без излишни глупости. За него знам, че не обича директориите и социалните мрежи, вместо това е фен на гест блогинга и публикуването на статии в авторитетни сайтове. Една от добрите му статии е тази в която обеснява как да направим анализ на много сайтове с ahrefs за $5.

SEO блог Razbirach

Блог на Петър Апостолов, но е по-известен с бранда “Разбирач”. Статиите в него са написани много разбираемо, дори и за неопитни потребители като мен. За кратко време се превърна в един от водещите SEO блогове у нас. Блогът му си има своите читатели в това число и аз съм една от тях. Переодично публикува последните новини от Google. Една от добрите статии в този блог е тази за search операторите. Повечето от нещата, които са описани в статията му дори не съм ги знаела.

Това бяха моите 3 препоръки за най-добрите български SEO блогове, които задължително трябва да следите през 2013г. Надявам се изборът ми да Ви накара да повярвате в SEO и да направите сайта си максимално оптимизиран – и за хората и за Google 😉

3 thoughts on “3 SEO блога които трябва да следиш през 2013”

  1. Здравей Зара, благодаря ти че си избрала моя блог и си го сложила в твоята класация. За другите два блога също си направила добър избор.

  2. Здравей, много съм поласкан от публикацията ти! Благодарен съм и ще слагам линкове и социални сигнали към твоя блог. 🙂 Има и други блогове, които си заслужават четенето. Всеки от специалистите в БГ е на високо ниво. Раздвам се,че си избрала блоговете на моите колеги, защото както аз и те са едни от най-активните в момента и следят новините и публикациите. Освен, че ги следим ние прилагаме и разсъждения и техники от практиката си.

    Поздрави,
    Тео

  3. Здравей, съгражданке 🙂 Благодаря ти за това, което си написала. Радвам се, че толкова ти е харесал блога и си го включила в този пост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *