3 проблема с миялната машина

Много домакинства разчитат на съвременни модели миялни машини, за да улеснят трудоемката домакинска работа. Според първоначалните данни, една миялна машина има живот поне 7 години, като някои издържат дори и 12, но това не значи, че не се случват проблеми с тях когато са още в гаранционен срок. Ето 3 проблема и как да ги решавате

Чиниите и съдовете излизат мръсни

 За съжаление и това се случва, но проблемът може да се избегне. Не претоварвайте машината с чинии и посуда.  Ако ви се случи един път да извадите от миялната мръсни чинии, следващия път сложете по-малко и ако те излязат чисти значи сте открили откъде идва проблема. Ако пак излязат мръсни, отворете наръчника или направо звъннете на техник.

Теч

 Ужасен проблем, който може да е сериозен, но може да се е случил еднократно. Със сигурност ще ви направи впечатление. Изключете машината, извадете всички чинии и съдове за хранене. Почистете добре вратата и нейното уплътнение и вижте по тези места дали има пукнатини, наслагвания и други проблеми пречещи на вратата да се затвори. Повикайте техник за решение на проблема, особено ако той е свързан с ВиК инсталацията или свързването на миялната.

Неприятен мирис

 Нормално е да се появи лош мирис в машина, която мие мръсните остатъци от всякакъв вид храна. В този смисъл, явно е дошло време да погледнете в долната част на машината, където се намира един специфичен параван и да видите дали там не са се събрали остатъци от храна, които да предизвикват този мирис. Почистете тази част, ако и след това миризмите продължат, обадете се на майстора по поддръжката и ремонта.

С миялната машина могат да се случат много проблеми, но всеки път когато има такъв трябва да подхождате разумно. Използвайте ръководството за употреба да видите дали ще можете да се справите сами с проблема. Ако обаче той е от естество, което изисква професионална намеса, просто няма какво да се чудите, обадете се на техника, който ще може да се справи с предизвикателството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *