Топ 4 тенденции в обзавеждането за баня

Да се водиш постоянно от модните тенденции не е проява на добър вкус, но да познаваш тенденциите е вече признак за класа и висок потребителски стил. В този текст ще разгледаме 4 топ тенденции в обзавеждането за баня, които са вдъхновяващи и са се установили като трайни през последните години.

Безшевно пространство в банята

Иначе казано, калибровани подови и стенни плочки за баня, в една стилистика, която обединява цялото пространство. Калиброваните плочки позволяват да изградите пространство, в което фугите почти не си личат, и връзката между плочките създава безшевен ефект в интериора. Усещането е съвсем различно от това, което сте свикнали. Водещият избор в тенденцията се базира на гранитогресните плочки.

Ретро дизайн

Както отбелязват експертите в дизайна, колко по назад във времето е дадена идея, толкова повече се оценява тя в настоящето. Така е с ретро дизайна в банята, който е изключително устойчив тренд в обзавеждането за баня. За съжаление той е труден да се опише, защото се базира на най-различни отминали неща в историята, които обаче са запазили своята форма, пренасящ съдържанието и в днешните интериора. Това му е хубавото на ретро дизайна, че лесно се разпознава визуално.

В банята като на почивка

Същинска противоотрова за уморените от работа и стрес сетива. Повече естествена светлина в банята, живи растения, плочки за баня в цветове имитиращи морската шир, спа-услуги от уредите в банята.

Луксозно душ пространство

В момента на къпането да се обградени от стена с прекрасен външен вид, имитация на мрамор, да кажем. Самото пространство където е душа е с архитектурен фокус, стилен цвят и текстурирана повърхност, която създава драматична динамика по време на къпане. Тя се получава от взаимодействието на декоративните мотиви по стената и силата на водата. А тя от своя страна идва от мултифункционални душ-глави: душ пита или ръчна душ слушалка.

Източник: https://faians.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *