Съвети при закупуване плочки за баня

Днес на пазара се предлага голямо разнообразие от плочки за баня по отношение на размери и цветове, така че всеки лесно може да създаде желания дизайн. Но преди да изберете вашите плочки, необходимо е да се запознаете с тяхната дебелина, устойчивост на абразия и издръжливост.

elegance-crema copyИма пет групи плочки: Група 1 са най- подходящи за баня, където ходим боси; Група 2 са подходящи за всяка една жилищна стая без кухнята и входа; група 3 са подходящи както за жилищни, така и за търговски помещения; група 4 и 5 са подходящи за търговски и обществени помещения, където пешеходният трафик е голям.

Плочките биват матирани или гланцирани. По- устойчиви на вода са гланцираните плочки, които са изработени така, че да не пропускат влагата. Матираните плочки имат естествена водоустойчивост и са подходящи за стена, като изключение правят местата около вани, душове и мивки.

Ако желаете вашата баня да изглежда по- голяма, изберете фаянсови плочки в по- светли цветове. Използвайте по- малко цветове, в противен случай помещението ще изглежда много претрупано. За пода може да изберете по- топли цветове, което да разведри банята. Ако не ви допада едноцветното, може да включите няколко акцентиращи плочки.

Изберете правоъгълни или квадратни плочки, с които ще създадете по- опростен модел. Ако искате по- различен и инересен вид на банята, поставете квадратните плочки по диагонал. Ако имате опит с поставянето и лепенето на плочки, можете да изберете и специално оформени.

Преди да закупите плочките, трябва да знаете колко квадратни метра са ви необходими. Вземете допълнителни в случай на счупване. Когато отидете в магазина, сравнете различните стилове и видове керамични плочки. Винаги може да вземете проба от дадена плочка за в къщи. Това е един от начините да се уверите дали формата, големината и цветът са точно тези плочки, кието търсите и дали са подходящи за вашата баня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *