Свежи идеи за кухнята

Направата на нова кухня или обновяване на старата е занимание, с което да се заемете през лятото, когато имате повече свободно време за измисляне на нови идеи. Дали ще търсите кухни по поръчка или ще се опитате да ги създадете сами, сега е време да си поговорим за няколко свежи идеи, които да имплементирате в собствената си кухня.

 

  1. Сложете си кухненски остров

 

Кухненският остров е повече удобство, отколкото проблем, както си мислят различни хора. Да, заема пространство, което бихте могли да оставите свободно за лесно маневриране, но от друга страна в него може да поберете много уреди, които иначе не се побират в шкафовете ви и така да се отървете от претрупвания и визуален боклук. Освен това, колкото повече свободна повърхност имате, толкова по-спокойно ще можете да се занимавате с подготовка на продуктите и самото им готвене.

 

  1. Използвайте всяко празно пространство

 

Знаете ли, че в разстоянието между кухненския шкаф и печката например бихте могли да монтирате тесни рафтчета, които се изваждат, и да поставите подправките си там? Чудите се какво да правите с празната стена? Наредете приборите за готвене там – хем ще ви бъдат на лесно, хем ще освободите място в шкафа за други неща, които иначе бихте се чудили къде да сложите.

 

  1. Сложете различно осветление

 

Светлината във всяко едно помещение е от изключителна важност. Затова и бихте могли да я направите подходяща за вас и вашето светоусещане като се доверите на нови модели лампи, с различни дизайни, които да отговарят на представата ви за стил и интериорен дизайн, и да си пасват добре с обстановката, която вече сте създали в кухнята си. Енергоспестяващите лампи пък освен, че са полезни за спестяване на енергия, са и по-добри в грижата за очите ви, особено ако обичате да четете – знаем за големите готварски книги, не се притеснявайте.

 

  1. Използвайте ъглите

 

Странно и непонятно за нас е схващането, че ъглите не могат да се използват. Това не е така. При дизайна на кухнята ви, може да помолите дизайнера, който я създава, да сложи ъглови чекмеджета. Те могат да бъдат и на долния и на горния ред, като така ще се възползвате от повече пространство за нареждане на по-малки предмети и дори по-малките електрически уреди. Опитайте!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *