Подови плочки за баня – най-популярните статистически

При положение, че се чудите какви подови плочки за баня да изберете, може за справка да се обърнете към статистиката. Тя много често е показателна за настроенията на хората и щом някои неща се открояват от други значи има доста практична причина това да бъде така. В този текст ще разгледаме една статистика направена сред широк кръг онлайн потребители, относно тяхното мнение за подовите плочки.

 

На въпроса, какъв вид подови плочки предпочитате, почти 40 процента от хората са посочили като предпочитани – гранитогресни плочки. Това не е учудващо изобщо, защото качествата на този вид настилки са известни на потребителите по цял свят.

На второ място в класацията, също без никаква изненада са фаянсовите керамични плочки за баня, които почти достигат гранитогресните и заемат почти 35 процента от вота на анкетираните. Този избор се дължи не само на традицията, но и  на иновативните технологии, които развиха чисто естетическото присъствие на керамичните плочки. Така днес, с тях можете да правите изключително разнообразни подови настилки в банята.

Останалите 25-28 процента в статистиката се заемат от всички останали други видове плочки, които присъства на пазара. Сред тях се почти 15 процента се очертава присъствието на мраморните плочки. Може би те се базират на търсенията на потребители с по-висок стандарт, които могат да си позволят не само инсталацията, но и поддръжката на мраморните плочки за баня.

В класацията присъства и други видове каменни плочки за баня, като всеки вид от тях има своите предимства и недостатъци, но сравнително малкия процент, който заемат, показва, че те са по-скоро израз на своеобразен вкус и конкретно търсене в интериорното обзавеждане. В този малък процентов отрязък, солидно място заемат плочките от речни камъчета, теракотените плочки, плочките от шисти, варовикови плочки, и др.

Точно тук обаче е моментът да се каже, че тъй като технологиите вече толкова добре имитират различните повърхности, в съчетание с качествата на гранитогреса или  керамиката, потребителите получават външен вид, който търсят, но и здравина и дълготрайност за техните настилки в банята.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *