Плюсове и минуси на мрежата Facebook

Facebook yes or noДълго време разсъждавах върху това какви са плюсовете и минусите на социалната мрежа, която е хоби за едни и истински враг за други. Според мен нещата се свеждат до там, че Facebook е един мощен сайт, който обединява милиони потребители в световен мащаб.

Гласове ЗА Facebook

Плюсовете на уебсайта са, че той ни помага да намерим отдавна забравени приятели, съученици и роднини. Стига само да изпишем името на човека, който търсим и само след секунди получаваме нужните резултати.

Освен това социалната мрежа може да се използва и в работния процес. Много хора рекламират свои продукти и услуги именно чрез Facebook и реализират продажби. Всеки, който тръгне да оспорва това, явно не е запознат с материята.

Споделянето на факти, новини, събития и организирането на тематични групи помага за развитието на обществото и лично познавам поне 100 човека, които ще потвърдят същото. Не бързайте да ни съдите, ние не сме зомбита, стоящи пред монитора ден и нощ, имаме си своите лайв срещи, купони и емоции, но мрежата не ни пречи.

Гласове ПРОТИВ Facebook

Основният аргумент против общуването в интернет и конкретно Фейсбук е липсата на живия контакт. И да наистина има прекаляващи люде кибичещи напълно безцелно пред PC-то, за да гледат котенца, кученца и тем подобни чудесии.

Наскоро четох, че дори съществува група обвила уебсайта Facebook за конспиративен, целящ да събира максимална информация за потребителите, която постфактум използва за рекламни цели на гигантските компании в световен мащаб.

Гласовете против уеб портала за споделяне и сприятеляване са много, но няма да отделям внимание на всеки поотделно. Тъй като съм защитник на тезата, че няма нищо тревожно в едно приятно местенце във виртуалната среда.

Вие преценявате, дали ще се съгласите с мен или не. Това бяха моите впечатления, които реших да изразя в блога си, чрез днешната публикация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *