Пет храни, които да избягваме

храни които да избягвамеВ стремежа си да имаме добра фигура е нужно да се лишим от някои храни, които по принцип обожаваме. Аз не съм привърженичка на строгите диети, но все пак внимавам с какво се храня, тъй като в противен случай, рискувам да заприличам на “шише“, а това не е необходимо.

Сякаш от нищото ми хрумна, да ви предложа пет храни, които да избягвате, ако искате красиво и здраво тяло, на което да се радват хората около вас. Аз не съм вегетарианка и няма да пиша срещу хората, които включват месо в менюто си. А ето и кои храни избягвам аз и защо:

  1. Тестени изделия – кифлите, мазните баници, кроасаните, поничките и прочие тестени изделия са сигурен начин да качите някой друг килограм. В случай, че искате да проведете качествена диета изхвърлете гореописаните продукти от менюто си.
  2. Сладкиши – прекалената употреба на захарни изделия води до наднормено тегло. Освен излишните килограми обаче има реалната опасност, да заболеете от диабет и други неприятни болести.
  3. Пържени храни – те са един от главните виновници, за големите кореми и стомашните проблеми. Препоръчваме ви да ги избягвате или поне да ги сведете до минимум.
  4. Сол – абсолютно излишна и вредна за организма, често тя е основният причинител на имунни нарушения, бъбречни проблеми и напълняване.
  5. Майонеза и горчица – имат високо съдържание на мазнини и въглехидрати, което ги превръща във враг номер 1 на хранителните режими.

Освен, че е добре да се въздържате от тези пет хранителни продукта, ви съветвам да правите повече разходки сред природата. Последните, ще подействат добре на вашия организъм и ще ви помогнат да получите добър заряд от физическа енергия.

Изкарайте ваканцията си в някое китно българско село или на хижа в планината и ще усетите положителната промяна от напрегнатия градски живот. За никого не е тайна, че стресът е един от най-сериозните източници на болести и затлъстяване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *