някои хапчета за отслабване

Защо някои хапчета за отслабване работят, а други не?

Постоянно чуваме от различни специалисти, че повечето хапчета за отслабване не работят. Това твърдение по никакъв начин на отразява реалната ситуация. То не е базирано на тестове и задълбочени проучвания. Липсват напълно статистически данни, на които да се опира тази хипотеза. Единствен мотив за твърдението е липсата на ефект у някои потребители.

Всъщност, по-важният въпрос е не дали хапчетата помагат за изгарянето на мазнини, а защо при някои хора действат, а при други не? В настоящия материал ще разгледаме най-често срещаните причини за липсата на ефект у част от хората, опитали да отслабнат с хранителни добавки.

Липса на добра стратегия

Много хора възприемат добавките за редукция на тегло като вълшебно хапче – изпиваш го и се събуждаш с идеалната фигура на следващия ден. Подобно очакване е не просто нереалистично, а присъщо на малките деца. Нужни са минимални познания върху начина, по който функционира човешкото тяло, за да стане ясно, че светкавично отслабване, било то и с най-добрите хапчета на пазара е невъзможно.

Нужна е просто добра стратегия, за да сработи продуктът, който ви е препоръчан или сами сте избрали. Добрата стратегия включва дългосрочен план за действие с реалистични очаквания. При нискокалоричен прием + добавка+ спорт се свалят от 3 до 5кг седмично през първия месец от програмата. С времето ще има периоди на застой, които не бива да ви демотивират, тъй като мазнините се разграждат бавно.

Неправилен избор на продукт

Факт е, че не всички хапчета за отслабване са ефикасни, което съвсем не означава, че всички или повечето не работят в желаната посока. Ключов момент тук е изборът на продукта, понеже всяка добавка залага на различен състав (активно вещество), което действа различно на всеки организъм.

Фетбърнърите са с най-широка популярност в спортните среди, защото успяват да активират процеса по преобразуване на мазнините в енергия по време на спорт. Ако някой ви е препоръчал да започнете прием на фет бърнър, то има значение кой точно? Суплементите от тази група са базирани на различни активни съставки – всяка със специфично действие и принцип на работа.

Екстрактът от зелен чай и кофеинът са изцяло натурални съставки, осигуряващи прилив на енергия чрез изгаряне на мастната тъкан. Макар и доказано ефективни, те не винаги дават еднакъв ефект. За някои хора по-ефикасни са продуктите с L-карнитин, протеиновите пудри и веществото йохимбин, което блокира алфа-2 адренергичните рецептори, отговорни за натрупване на мазнините. Продуктът трябва да се избере след проведени преглед и кръвни изследвания.

Липса на дисциплина

Липсата на дисциплина е основна причина за напълняването, а също и за невъзможността да се отслабне, независимо дали със или без хранителни добавки. Ако искате да изглеждате добре и да бъдете здрави, трябва да калите волята си и да подходите по-сериозно към проблема, защото затлъстяването е наистина сериозен проблем. Дори 5 – 10 килограма над нормата са предпоставка за развитие на диабет тип 2 и сърдечно-съдови проблеми.

Ако твърдите, че при вас хапчетата за отслабване не работят, това е вероятно защото не ги пиете редовно, а само когато сметнете за изключително необходимо. Например, когато сте преяли с висококалорични храни.

Редовният прием на дадена добавка е задължителен, за да се прояви нейният ефект. Приемът трябва да бъде по схемата, препоръчана от производителя или диетолога, който ви е насочил към конкретния продукт. В никакъв случай не вземайте по-големи дози, за да компенсирате пропуснатите приеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *