Мрачен футуризъм и архитектурна строгост

futurizam-modaКакви са последните горещи трендове при обувките за сезон есен/зима? Несъмнено в началото на есента това е въпросът, който всяка от вас си задава. Това, че повечето дизайнери са с уклон към мрачен строг футуризъм, някои са с подчертано вдъхновен от стила на 60-те стил. Те са заложили на отворени, гъвкави и разчупени стилни модели дамски боти с флорални мотиви. Все пак те са вдъхновени от епохата на хипитата, които не случайно са наричали себе си „децата на цветята.“

Отново е есен и подобно на пролетта се на мода препратките и заемките от 60-те години. Дизайнерите смело използват иконичния стил от тази епоха, подсилвайки нейния и без това вечен и неувяхващ чар. Някои модни къщи отидоха още по-далеч като включиха детайли, характерни за Rockabilly вълната от 50-те. Това е времето на Елвис Пресли, когато обувките са били с много силно удебелена платформа и заоблено бомбе. Ако решите да симпатизирате на тази вълна то задължително включете големи цветни татуировки, тънка очна линия, едри букли и червено червило.

Задължително е както в цялостната визия, така и в обувките да има модерни елементи, за да не изглеждате като копие на майка си или като излезли от магазин за втора употреба. Другото течение, определящо модните тенденции през идния сезон е включването на фолклорни детайли в стайлинга. Що се отнася до цветовете на мода са всички цветове едновременно – това означава използването на цвят импринт или техниката на мозайката „пачуърк“.

Есенно-зимните колекции обувки се характеризират със смели модели, в които по своеобразен начин се сливат ярки и колоритни нюанси на зеленото и червеното, както и животински десени, приличащи на люспи. Моделите са украсени с пищни инкрустации и ефектни пискюли.

Палитрата е сведена до минималистична версия в непреходна черна гама. Дизайнерите изразяват провокативните си идеи, в които се използват едновременно много и разнообразни материали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *