Магията на дрехите в черно

Цветът на дрехите, които обличаме, със сигурност оказва влияние на емоционалното ни състояние. Нека се спрем по подробно върху това как въздействат различните цветове на психиката ни и по-конкретно – да се потопим в магията на черния цвят.

Оригинален, стилен и много елегантен, черният цвят е един от най-предпочитаните когато става дума за бизнес облекло. Той се възприема като официален и едновременно дързък, затова и много често дизайнерите го използват за създаването на сексапилни вечерни облекла /като пример – припомнете си силата на малката секси къса рокличка/.

Всъщност, дрехите в черен цвят са донякъде доста специфични и не всеки един от нас се чувства комфортно в тях. Определено черният цвят не е препоръчителен за веселяците по душа, които обичат забавленията и развлеченията. Черното облекло най-често се предпочита от тези, които искат да впечатлят околните с оригиналност и дълбок вътрешен свят. То е също така и „запазена марка“ на странниците и самотниците по душа.

В психологически план черният цвят служи като преграда, която отделя личността от външния свят. Когато се обличаме в черно, ние сякаш се чувстваме по-добре защитени от нежеланите външни влияния. Ето защо, ако желаете да постигнете внушение, че не желаете да бъдете обезпокоявани, облечете се в черни дрехи.

Психолозите разкриват и още една страна от широкото въздействие на черното върху емоциите ни. Вероятно ще ви е любопитно да научите, че черният цвят помага на хората да преодолеят трудностите, като ги провокира да спрат със самосъжалението и да хвърлят всичките си усилия в посока справяне с проблемите и бързото достигане до разрешаването им.

От друга страна прекомерното носене на черни дрехи е възможно да доведе до развиване на чувство на меланхолия или още по-лошо – до депресивни състояния. Затова не се препоръчва на хора в лошо настроение да се обличат в черни дрехи, тъй като това само ще задълбочи нещата в негативна посока.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *