Кога разбираме че се нуждаем от хубав крем за лице и как да го открием?

Кога кожата ни подсказва, че имаме нужда от хубав крем?

Крем за лицеКожата на лицето изглежда здрава, жизнена и красива, когато сме млади, но за съжаление, този етап от живота, като че ли приключва много бързо и с изненада изведнъж откриваме по кожата на лицето дребни бръчици, няколко тъмни петънца и още куп не особено приятни промени. Кожата на лицето се нуждае от грижи още от най-ранна възраст, но има моменти, в които знаците, които тя ни дава не могат да бъдат пренебрегвани повече.

Най-сигурният знак, че имаме нужда от хубав крем за лице е:

  • Суха, повяхнала и сивкава кожа
  • Поява на дребни линии и бръчки – най-често в зоната около очите, челото и устата
  • Парене, сърбеж и зачервяване
  • Липса на еластичност
  • Прекомерно омазняване, придружено от акне и комедони

Това са само малка част от проблемите, с които неизменно всеки от нас се сблъсква на даден етап, но те са и сред най-честите причини да започнем да търсим по-добър крем за лице от този, който използваме в момента или изобщо да започнем да използваме такъв, в случай че досега не сме го правили.

Кожата на лицето има своите нужди, към които не бива да оставаме безразлични, ако държим поне малко на своята визия. Процесите на стареене на кожата могат да възникнат много по-рано от обичайното ако не осигурим така важната за всички дермални слоеве влага. Добрият крем за лице се различава по това, че връща свежестта на кожата, премахва умората, тъмните кръгове под очите и заличава фините бръчки.

Лошият крем, от друга страна е този, който влошава състоянието на кожата. Ако използвате крем, който ви кара да изпитвате какъвто и да е дискомфорт – усещане за прекомерно омазняване и лепкавост, парене, сърбеж, зачервяване, обриви и поява на акне, то задължително трябва да помислите за смяна на крема с по-добър. Имайте предвид, че високата цена не е гаранция за качеството на продукта.

Как да открием хубав крем за лице сред огромното разнообразие в магазините за козметика?

Най-сигурният начин да попаднете на хубав продукт е да се насочите към марки, произвеждащи качествена натурална козметика. Не е задължително това да са имената на големите козметични гиганти, така че спокойно можете да ги подминете. Всъщност известните марки кремове най-често съдържат специфични химични компоненти, които в понякога могат да предизвикат алергични реакции.

Насочвайки се към щандовете за натурална козметика е добре да се уверите, че кремът, който смятате да изберете не съдържа синтетични стабилизатори, оцветители и аромати. Парабените са нещо, на което учените обръщат особено внимание в последните години, като проучванията сочат, че те влошават състоянието не само на кожата, но на целия организъм.

Заложете на чисти растителни екстракти и масла. Тези кремове се усвояват много по-добре на дермално ниво и дават изключително добри резултати при всички типове кожа. Ако имате непоносимост към дадено растение, избягвайте кремове, които го съдържат и обратно – ако конкретна билка или екзотично растение ви влияе добре, непременно заложете на крем, който го съдържа, като непременно се уверите, че е използван чист екстракт, а не само есенция или химикал с подобни на растението свойства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *