Тактическо и камуфлажно облекло

Кога се нуждаем от камуфлажно облекло?

Обикновено свързвам камуфлажния принт с военното облекло. Идеята на този модел десен е да направи невидим човека, който го носи.

Друг е въпроса, че днес камуфлажните дрехи като, панталони, тениски, бермуди, обувки, чанти, камуфлажни блузи, ризи и други станаха доста популярни в модните среди като атрактивни и адаптивни за всякакви поводи. Все по-често се ползват подобни облекла именно поради факта, че освен в крак с модните тенденции те са и доста практични, удобни и лесни за поддържане. Характерно за камуфлажното облекло например е това, че те са почти задължителен елемент от ловната и риболовната екипировка и тактическото облекло. Почитателите на туризма и най вече планинарите също залагат на маскировъчно и камуфлажно облекло, обувки и дрехи за дъжд тъй като десена е доста издръжлив на различни замърсявания. Фотографи на животни и птици, ловци и риболовци използват камуфлажни жилетки и дъждобрани, за умело прикриване сред природната среда, така че да останат максимално незабележими. По същия начин се прикриват и техните оръжия или пособия за лов, риболов и фотографска техника.

Камуфлажното облекло е характерно и за военното, полицейското и дори туристическото облекло, като тук идеята маскировката на служителите на реда, особено онези в граничните части да е максимално ефективна и адаптираща се към горските терени, които обхождат за нарушители. Камуфлажните блузи и панталони освен в съответния маскировъчен десен се изработват от меки памучни материи, които да доставят на тялото максимално удобство и комфорт. Тъй като блузите могат директно да се носят без бельо при допира с кожата могат да причинят алергии, ако материята е с недостатъчен процент памук. Дори има такива продукти, които са 100 % от памучно трико и са много меки и приятни за носене.

За разлика от тениските, при които ръкава е къс, тук дължината му е много важна. Идеята е ръката да бъде предпазена до дланта, където може би ще сложите ръкавици в същата щампа. Освен за туризъм, както и всякакви други хоби дейности камуфлажните дрехи перфектно се допълват и със спортно-елегантния ви тренд. Тук разбира се, тяхната роля не е в това да се прикриете от хората, с които се разминавате по улицата, а напротив – да сте забележими и в крак с модните тенденции през сезона. Дрехите с камуфлажна щампа са особенно популярни сред младите хора, обичащи рок музика, както и сред средите на скейтърите и други тийнейджъри, занимаващи се със спортове на открито или любителите на пейнтбола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *