Кога идва време за смяна на щрангове

За собствениците на апартаменти в стари жилищни блокове, където не е правен ремонт на тръбопровода повече от 15 години, се предлагат услуги по смяна на щрангове, с чиято помощ водата ще бъде по-чиста и ще идва за сравнително кратко време до апартаментите на по-горните етажи. Освен това домакинствата ще спестят разход на топла вода, който се дължи на проблемните тръби. Разбира се, има и още цял куп причини за подмяна на щранговете.

Най-честите проблемите, които се появяват в жилищата на хората, са свързани с наличието на мухъл, течове, лоши миризми и наводнения. Тези неприятни ситуации може да се дължат на остарелите щрангове, така че замислете се за този факт. Ако тръбите се пропукани, сълзят или имат лош външен вид, то значи консултацията със специализирана ВиК фирма е неизбежна.

Ясно е, че не всеки може да отдели средства за смяна на щрангове, но от друга гледна точка, потребителите ще заплатят много повече пари, когато наводнят своя и съседен апартамент, както и съсипят помещенията в дома си. Ето защо е по-добре да потърсим парична помощ от банка, приятел или роднина, за да се направи инвестиция в новите и по-здрави тръби.

Металните тръби във входовете на старите сгради подлежат на ръжда, което спомага за лошото качество на водата. Тези тръби имат 15 годишен период на експлоатация, но може да дадат проблеми и по-рано. Ако се заменят с нови полипропиленови и/или PVC тръби, то издържливостта ще скочи няколко пъти повече. Вие ще разчитате на якост и дълготрайност.

В обобщение
В нашата кратка статия описахме причините за смяна на щрангове. Посочихме и периода, в който трябва да подмените хоризонталните и вертикалните тръби. Сега ви остава да направите консултация с различните ВиК фирми, за да намерите подходяща оферта за вас. Можете да поискате частична или пълна подмяна на тръбите, според вашите конкретни желания и изисквания. Не на последно място вижте и опцията за масова смяна на щрангове във входа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *