Какви оцветители за коса съществуват

оцветители за боя за коса

Повечето жени обичат да се грижат за външния си вид и да изглеждат добре. Наред с всичко останало косата е важен елемент от външната красота на жената.

Съвременната козметика предлага огромен избор от препарати за боядисване на косата. Някои от тях са трайни, други временни. Освен боя за коса има и други оцветители като къна и шампоани оцветители. Те са много по щадящи защото не съдържат амоняк и предпазват структурата на косъма.

Къната е предпочитан продукт от жени, които искат да подхранят косата си, но в същото време да имат траен цвят. Има различни производители и изборът е само и единствено на всяка дама. Един от недостатъците на къната е, че разполагат с много по малка гама от цветове. Това е така защото се използват натурални продукти, а те все пак не дават такава свобода на цвета както другите средства за боядисване.

Другият щадящ продукт за коса е шампоанът оцветител. Той по скоро придава лек нюанс на косата на дамите, отколкото да я оцвети трайно. Светът издържа около месец в зависимост от честото миене на косата. Този продукт е подходящ за млади момичета, които искат да направят нещо различно за косата си. За съжаление изборът от цветове е доста оскъден и не може да очаквате някаква фрапираща промяна.

Естествено най-широко използвания продукт за боядисване е боята за коса. Съвременната козметика е дала голяма свобода и избор на марки и цветове. Има два вида боя за коса. Едните са със съдържание на амоняк, а другите без амонячни. Определено без амонячните бои са много по щадящи. Те не изгарят косъма така както става с амонячните бои. Те са и много по разпространени на пазара. Предимството на боите за коса е, че дават огромно разнообразие от цветове. Всяка дама може да направи косата си такава каквато пожелае. Когато подходящата боя за коса се комбинира и с балсам от същата серия или подхранваща маска за коса дълготрайният цвят е гарантиран на всяка дама.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *