Иконата в дома, като защита от недоброжелатели

ikonaСветците, на които се уповаваме, ги изобразяваме под формата на икони. Те покровителстват определени общества или групи от хора, или моменти от живота на даден човек.

Освен, като подарък за някой, който има нужда, може да си купим и икона за дома. С нея ние ще си подсигурим малко утеха и спокойствие, защото всяка икона допринася за нашето щастие, любов, защита, да бъдем здрави, децата ни да са добре и да растат ,да имаме добър живот и здрава семейна връзка.

Най-често купуваната икона е иконата за здраве и дълголетие на нея и изографисан Йоан Кръстител, който покровителства за здраве и оздравяване, ако някой наш близък от недобро състояние.

Други светци в тези области са свети Пророк Илия, свети Криан и Юстина. Някои хора избират да си изберат по една икона от тях или няколко, като ги разпределят и в различни стаи или етаж от къщата си, с цел по-силно влияние на нашето здраве. Такъв пример може да дадем с иконата на света Мъченицата Варвара, свети Козма и Дамян Безсребреници. Те спомагат за успешно задомяване и безпрецедентна бременност и раждане, както и да пазят малките деца, докато пораснат.

Когато младото семейство влиза в новия си дом, най-често подаряваните икони са – света Богородица и свети Мина. Те даряват здраве и дълголетие, което всяко семейство тъй много желае.

Архангел Михаил се поставя за закрила на дома и предпазва от зли очи и сили. Той помага за спорове с роднини, както и нежелани колеги, които биха ви мислили лошото или завидели на успехите ви, както в живота, така и в работата.

Иконата за блага и парична независимост е посветена на свети Николай Чудотворец. Той се смята за покровител и спасител на банкерите и моряците и ги брани зли поличби, и успешно завръщане и добър финал на финансовата година.

Освен за блага и парична независимост има и икона за бизнес или офис. Тя се използва за подарък на бизнес партньори, като е изобразен лика на свети Николай и свети Влас.

Специално в курорта на свети Влас на българското черноморие беше построен параклис именно за да пази хората там и да помага на собствениците в курорта за добра година.

Източник: http://ikonopis.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *