Избор на обзавеждане за банята

obzavegdane-na-banq  Именно в това помещение започва и завършва всеки един наш ден, затова, в никакъв случай не бива да пренебрегваме създаването на модерна и приятна атмосфера в банята. И функционална, разбира се, защото и най-красивите декори ще изглеждат безсмислени, ако не изпълняват добре предназначението си.

 

Как да разпознаем качествените мебели за баня?

 

 Стандартно всяка една баня включва шкафове, мивка, огледало, душ или вана. Преди да закупите мебелите, уверете се, че материалите, от които са изработени, са надеждни.

Задължително е покритията да са влагоустойчиви, а фитингите, дръжките и пантите на мебелите да са здрави. Ако са изработени от хромиран материал, тогава няма място за притеснение, но пластмасовите дръжки не са никак трайни и е добре да се съобразите с това.

По отношение на мивката, преди да я купите, трябва да проверите щателно дали покритието е здраво и гладко, като при наличие на шупли и пукнатини, по-добре се откажете от покупката, защото такава мивка няма да издържи дълго. Вътрешните пукнатини, които не се забелязват на пръв поглед, могат да бъдат разкрити при леко почукване – тихият звук гарантира плътността на материала, докато силният говори за наличието на вътрешни пукнатини.

Също така, мебелите с крака са по-подходящи за банята, особено ако имате подово отопление. Но и дори да нямате, повдигнатите от  земята шкафове са много по-лесни за почистване, както и пространството под тях.

Изборът на обзавеждане за банята е свързан и с броя на членовете на семейството. Ако живеете сами тогава не е проблем да експериментирате с каквото пожелаете, но ако се радвате на многолюдно семейство, а банята не е много голяма, тогава изберете многофункционални мебели, които не заемат много място.

Що се отнася до декорацията, мивките от стъкло са в прекрасни цветове и изглеждат луксозно. Такава мивка може да се превърне в чудесен акцент за интериора, който да внесе необходимата доза лукс и едновременно с това да е много функционален.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *