Грешен избор за вашите крака

Обувки
Обувки

При изборът на обувки, дамите пропускат един много важен факт, който е свързан с това, че не винаги модата и комфорта вървят ръка за ръка. Неправилният избор на обувки може да ви създаде сериозни проблеми в областта на колената и краката. Съществува огромен брой модели, които на външен вид изглеждат зашеметително, но обуете ли ги проблеми скоро започват.

Добре е внимателно да подбирате своите обувки. Не е нужно да се отказвате от определен модел, но трябва да откриете баланса между стил и комфорт. Здравето е на първо място и не трябва да се поставя след модните тенденции при обувките.

Много жени си мислят, че най-опасният избор за тях са високите обувки, но това не е никак така. Редуването на различни модели обувки може да е решение на проблема в краткосрочен план, но по-добре е да изберете модел, с който едновременно да се чувствате и изглеждате добре.

Обувки врагове за вашите крака

Високи токчета и платформи – високите токчета са сред моделите обувки, които най-често причиняват хронични болки в краката, разширени вени и изкълчени глезени. Проблемите се появяват при неестествена позиция на крака, а тогава тялото поема по-голяма тежест и това води до деформация на крайниците. Обувките на високи токчета могат да навредят на ставните връзки, защото са нестабилни. Добре е да редувате ниски и високи токчета, но да внимавате с това по колко часа и къде ги носите. Добре е да се избере стабилна и висока платформа, която да държи вашия крак в естествено положение и същевременно пак да изглеждате висока и стилна;

Остри обувки – този модел обувки са изключително секси и с приятна визия, но крият жестоки опасности за вашия крак. Постоянният натиск на пръстите може да доведе до грозна и нелицеприятна деформация на пръстите. Носейки тези обувки може да си навлечете неприятни мазоли и сериозни здравни проблеми на пръстите на краката. Търсете обувки с заоблена форма отпред, които да държат пръстите ви в естествена позиция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *