Какво знаем за директните продажби

Продажби
Продажби

Някога случвало ли се е да ви омръзне от това да работите за някои друг и да осъзнавате, че всичко, което правите онези усилия, които хвърляте не отиват при вас. Влагате ги у човека, за когото работите? Гадно нали, но е факт. Един приятел ми се обади преди време точно в този момент, когато в главата ми минаваха такива мисли. По телефона ми каза няколко думи само. В съзнанието ми се запечатиха две от тях – директни продажби. Нищо не знаех за това и ми беше интересно да се видим и да разбера повече.

След срещата ни определено се бях запалил повече и се реших да се поразровя за информация относно директните продажби. Оказа се, че тази „непозната” индустрия в последните години генерира по официални данни над 130 милиарда щатски долара, което според не официални данни е занижен три пъти. Казах си, че това не може да бъде. Такава милиардна индустрия и аз, а не зная нищо за директните продажби?

Оказа се, че за да се въртят такива обороти за нужни хора, които да го развиват. Бизнес моделът се използва в над 150 страни, а хората занимаващи се с него наброяват над 90 милиона души. Това е твърде голяма ниша, за която не се знае много.

Защо толкова много хора са решили да се занимават с директните продажби? Оказа се, че този бизнес може да се развива извън работа. Тоест, ако аз съм нает някъде на фиксирано работно време и ми се плаща на час няма как да изкарам повече пари в рамките на това работно време. Но ако започна да се занимавам с индустрията на директните продажби нещата ще се променят, защото системата, по която са организирани се различава много от позната ни на всички нас: осем часов работен ден, пет дни в седмицата 20 работни дни в месеца – корпоративната кариера.

Статията е предоставена от кол център Customercarebg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *