10 необичайни решения за декорация на стените.

картини за стенаВ живота понякога ви се иска да направите нещо различно с интериора на дома, да смените снимките или картините по стените, да преобразите дома си изцяло. Искате да скриете някоя щета, или просто да придадете необичаен вид на интериора в жилището си – предлагаме ви 10 идеи, за да го направите.

1. Сложете празни рамки.

Може би звучи абсурдно, но това е наистина един интересен начин да привлечете вниманието към стените, и все пак да декорирате пространството. Няколко празни рамки на стената в хола, разположени както традиционно се поставят комплект картини, несъмнено ще прикове вниманието на вашите гости.

2. Страници от списание

Сигурно си спомняте периода от юношеските си години, когато сте държали различни плакати по стените. Тази идея е подобна на това, но много по-добра. Можете да изберете пейзажи или снимки от любимите си издания и да ги поставите в рамка, или просто да ги залепите, както са директно върху стената. Ако имате творчески кът или работен такъв у дома, използвайте стената около него за подобна декорация. Ще изглежда по-атрактивно и несъмнено ще бъде интересна гледка за гостите ви.

картини за стена3. Картини за стена

Не, нямаме предвид класическите платна, а модерните картини за стена, които можете да залепите директно върху зида, ако искате. Тези модерни и нестандартни предложения са идеални, както за малки, така и за по-големи жилища. Може да ги използвате за освежаване на интериора, за оформяне на кът за почивка, или за допълване на интериора. Идеални са във всеки случай.

4. Обложки от плочи

Обложките на плочите, или самите плочи са забавен и уникален начин да изразите своя музикален вкус. Разположени върху стената, те се превръщат и в красива декорация. А и ще ви спестят доста място, ако се чудите къде да ги държите.

5. Огледала

Огледалата са отличен заместител на изкуството, особено ако живеете в малък апартамент / къща. Освен това придават пространство и оптически разширяват дома. Комбинирайте ги обаче със светли тонове и премислете два пъти къде бихте ги разположили, така че да не се цапат лесно.

6. Хербарий

Още една уникална идея за декорация. Спомнете си за училищните дни и използвайте хербария за украсяване на вашите стени.

7. Картички

Някои хора събират магнити, други са фенове на картичките. Ако и вие сте запален пътешественик и фен на картички, а не искате да събират прах в някой шкаф, тогава ги поставете вашите стени. Идеално ще паснат над камината.

8. Снимки от календара

Не изхвърляйте старите календари. Подобно на картините за стена и те могат да ви послужат за оригинална декорация, дори и след края на годината. Повечето календари са пълни с интересни снимки и заслужават да бъдат поставени на стената. Можете да ги изрежете и да ги поставите в рамка, за да украсяват дома ви.

9. Любими фрази

Винаги можете да си закупите картини за стена с графика или можете да вземете четка и сами да напишете нещо. Посланието несъмнено ще привлече вниманието, а и ще ви даде възможност да изразите себе си.

10. Карти

И накрая, но е и на последно място–карти за стени. Те са още един начин да покажете любовта си към пътуването. Потърсете стари карти и ги изложете на вашите стени. Все пак е добре да съобразите мястото и вида им, тъй като, колкото и добре да стоят в работния ви кабинет или тийнейджърската стая, ако хола ви не е в морски мотиви, въздържайте се от подобна декорация там.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *