Геймърски компютър от среден клас

komputri-ot-sreden-klasПокупката на сглобен геймърски компютър може да бъде много трудна, ако не сте запознати с новостите около хардуера. Според вашия бюджет можете да се сдобиете с компютър за игри от среден клас, който е специално създаден за изживяване на пълното удоволствие от любимите Ви игри. С подобна машина ще може да играете повечето игри с резолюция от 1440p.

В тоз материал ще споделим с вас няколко насоки това, на които компоненти да обърнете внимание когато избирате своя нов компютър за игри. За целта ще разгледам една примерна геймърска конфигурация от среден клас.

Процесорът на машината е Intel Core i5-7500, който е идеален за геймърски компютър от среден клас. Този процесор е 4-ядрен, 6MB кеш памет и честотата на работа му е 3.4GHz, която може да се увеличи до 3.8GHz благодарение на своя турбо буст.

Охлаждането на машината е Hyper 212 Evo от производителя Cooler Master. Процесорът има вградено охлаждане, но все пак то не е достатъчно за да запази безопасна температура на работа.

Графичната карта е Nvidia’s GeForce GTX 1070. Тя предлага 1920 CUDA ядра, 8GB GDDR5 видео памет и тактова честота 8GHz. Благодарение на мощната видео карта, Вие ще може да играете новите игри без лаг.

Дънната платка е Asus Prime H270-Pro. Тази платка е със сокет 1151, точно какъвто е и сокета на процесора ни. Също така H270-Pro предлага четири DIMM слота, поддържа USB Type-C и USB 3.1 за максимално бърз трансфер на данни.

РАМ паметта е 2x8GB DDR4 с честота на работа 2.1GHz. Двете плочки по 8GB РАМ са достатъчни, за да играете любимите игри и да задоволи нуждите на браузера Chrome.

Един геймър не може да изпита удоволствието от игрите без SSD хард. За нашата геймърска конфигурация ние ще използваме 256GB SSD. Пространството на SSD диска ще е достатъчно за операционната система и няколко големи игри. Скоростта на четене е 510MB за секунда и скоростта на записване е 320MB за секунда.

За масово съхранение на данни, ние ще използваме HDD 2TB. 2TB ще са напълно достатъчни за любимите Ви игри, изображения, видео клипове и други. Твърдият диск прави 7,200 оборота за минута, което го прави по-бърз от обикновените твърди дискове, които се въртят 5,400 пъти за минута.

Захранването на машината е EVGA’s SuperNova 550 G2. Този модел захранване е 550W. Достатъчно мощно, че да предотврати недостигът на енергия за геймърската конфигурация. Захранването е модулно, което означава че трябва да се инсталират необходимите кабели. По този начин ще запазите бюрото си подредено.

Всяка геймърска конфигурация има нужда от страхотна кутия. Компютърната кутия на тази конфигурация е Define R5 на Fractal Design. Кутията е изработена от стомана и черен алуминий. По този начин се постига повече удобство, защото материалите са шумопотискащи.

Това е само примерна конфигурация, с която да илюстрираме на кои компоненти да обърнете внимение при избора на вашия нов геймърски компютър от среден клас. В случай, че имате желание да разгледате реални предложение можете да го направите на https://plasico.bg/компютри-и-компоненти/компютри/настолни/filter-F107

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *