Вътрешни щори – предимства и разнообразие

Вътрешните щори са защитени от прякото въздействие на външните фактори и това осигурява запазването им в добър вид дълго време. Производството им непрекъснато се усъвършенства и те стават все по-функционални и разнообразни.

Съврменните технологии позволяват да се разработят различни системи на монтиране и управление. Всички прозорци, независимо от техния размер или модел, вече могат да се оборудват с подходящ модел вътрешни щори. Предлаганите римски, японски, плисе щори, вертикални или хоризонтални, винаги намират своето място в интериора на жилището или офиса.

Наред с това се разнообразява и материала, използван за производството им. Особено красиви са тези, изработени от бамбук. Подходящи са интериор в източен стил. Те са естествено допълнение за всяко помещение – защитават от слънцето и от любопитните погледи, създават уют и комфорт. Предпочитат се преди всичко от хора, които не желаят пълно затъмнение, защото те пропускат разсеена, мека светлина.

Управлението на потока светлина при тях е лесна процедура. Повишеното търсене на вътрешни щори от бамбук се дължи преди всичко на факта, че това е естествен материал, безопасен за здравето на човека, има повишена влагоустойчивост, не променя цвета си под влияние на външните фактори и има дълъг срок на ползване.

Вертикалните вътрешни конструкции могат да покрият голяма площ и това позволява да се ползват за веранди, ветрини. Те могат да се използват в офисите и с рекламна цел, защото новите технологии позволяват да се изпишат цели картини, видими от вътрешната и външна страна. Красиви са и тези от вида японска стена, които могат да се поставят към всяка плоскост. Вписват се много добре във всеки интериор.

Вътрешните щори замениха стандартните методи на затъмняване в стаите – завеси, пердета. Декоративните качества, цветовото разнообразие, комбинирането на различни видове тъкани позволяват да се направи подходящ избор за съответния стил.

Управлението им може да бъде ръчно или автоматично, зависи от избора, който сте направили. За автоматичното управление може да се ползва електроенергия или батерии. Овен това вътрешните щори могат да се управлява дистанционно, което позволява да се включат в системата за управление на останалите уреди в дома. Това повишава функционалността им и удоволстието от ползването им.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *